Bitcoin Toparlanırken JPMorgan’dan Kritik Uyarı Geldi!

Bitcoin halving olayından sonra yeni bir zirve göreceğini umanlar, hayal kırıklığı yaşayabilir. Bankacılık devi JPMorgan’ın yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, önde gelen kripto para birimi değerleme ve işlem hacmi açısından zaten zirveye ulaştı. Bu sırada Bitcoin’in fiyatı hafif bir toparlanma yaşıyor. İşte detaylar…

Bitcoin fiyatı toparlanırken JPMorgan, açıklama yaptı

Bitcoin, çeşitli BTC borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ardından 14 Mart’ta 73.737 dolarlık tarihi zirvesine ulaştı. Ancak kripto para birimi, yükseliş momentumunu sürdüremedi. Bitcoin fiyatının 73.000 doları yeniden test etme girişimleri başarısız oldu. Geçen hafta Bitcoin fiyatı, %27’lik düşüşle 54.000 doların altına gerileyerek bu döngünün en büyük düzeltmesini yaşadı. Mt. Gox’un geri ödemeleri ve Alman hükümetinin başlattığı büyük satışlar gibi çeşitli düşüş eğilimleri nedeniyle Bitcoin, ABD hisse senedi piyasasının gerisinde kaldı.

 JPMorgan ayrıca, Haziran ayında 662 milyon dolarlık çıkış yaşayan Bitcoin ETF‘lerinin düşük performansına da değindi. Ancak, yükseliş döngüsünün henüz bitmediğine inanan analistler de var. Örneğin, Fundstrat’tan Tom Lee yakın zamanda 150.000 dolarlık fiyat tahminini yineledi. Emtia traderı Peter Brandt da önde gelen kripto para biriminin 2025 yılında bu hedefe ulaşabileceğine ikna olmuş durumda.

ETF’lerde rekor giriş kaydı

Düşüş eğilimlerine rağmen, piyasanın toparlanma modunda olabileceğine dair işaretler de var. Örneğin, Bitcoin spot ETF‘leri, 8 Temmuz’da 295 milyon dolarlık rekor bir giriş kaydederek artan talebin bir göstergesi olarak karşımıza çıktı.

Öte yandan, kripto para piyasası son dönemde olumlu bir dönüş yaşadı. Bitcoin fiyatı bir günde 58.000 dolar seviyesine kadar yükseldi ve Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve XRP gibi önde gelen kripto paralar da yukarı doğru bir ivme yakaladı. Küresel kripto para piyasa değeri bugün %3,13 artarak 2,08 trilyon dolara ulaştı. Aynı zamanda, toplam kripto para piyasa hacmi %44,79 artarak 89,96 milyar dolara fırladı.

Piyasada son durum nedir?

 Bitcoin, Ethereum, Solana ve XRP gibi popüler kripto paraların güncel fiyatları ve hareketleri de masaya yatırılıyor. Bitcoin’in baskınlığının azalması ve altcoin piyasasına yönelebilecek bir eğilimden bahsediliyor. Ethereum cephesinde ise yaklaşan ETH ETF lansmanlarının yarattığı iyimserlik ve Grayscale Investments’ın yeni yatırım fonu ile ilgili gelişmeler detaylandırılıyor. Solana tarafında ise, yakın gelecekte Solana ETF’leri ihtimalini güçlendiren formların doldurulması kritik. Önümüzdeki süreçte özellikle Bitcoin’de neler olacağını ise zaman gösterecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir